|
Samand Club FORUM
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kiril_bulgaria

Регистриран на: 28 Юни 2007 Мнения: 102 Местожителство: лято в Царево, зима на парно в Бургас
|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 8:20 am Заглавие: Защо няма да си купя ирански кон? |
|
|
След като съм отворил тема "Защо си купих персийски ат", нека сега да я има и тази тема. Пък дано вносители и дилари да четат. А Вие, колеги, бъдете реалистично критични. Вашите критики ше бъдат и съвети за вносителите. _________________
Бивш първи коневладелец в България!
http://tzarevo-hotel.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
 |
marshal60
|
Пуснато на: Съб Ное 17, 2007 9:56 am Заглавие: |
|
|
Няма достатъчно сервизи, трябва да обикалям 120км за смяна на масло или дребни ремонти _________________ Дали да си купя Саманд или Дачия? |
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

Регистриран на: 28 Юни 2007 Мнения: 102 Местожителство: лято в Царево, зима на парно в Бургас
|
Пуснато на: Съб Ное 17, 2007 10:44 am Заглавие: |
|
|
Тука трябва да отговарят дилари или вносител, но понеже е почивен ден, аз ще напиша това, което знам.
Вярно е, че до преди няколко месеца бяха само 3-4 сервиза. Както знаете, компанията "НАР"-Хасково са единственият орторизиран вносител на ЛАДА за България. Имаха голяма сервизна мрежа. Сега вносителите са сключили договор с всички сервизи, обслужващи преди ЛАДА. _________________
|
|
 |
 |
marshal60
|
Пуснато на: Съб Ное 17, 2007 3:58 pm Заглавие: |
|
|
Монтьорите им са гола вода. Не знаят тази кола, не са виждали друго освен руски Лади. _________________ Дали да си купя Саманд или Дачия? |
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Съб Ное 17, 2007 5:45 pm Заглавие: |
|
|
Не е вярно. Моята информация е отпреди месец и ще пиша само това,което знам със сигурност.
Гл. инженер е ходил на тренинг в Иран, минал е курс на обучение с компютъра. Сега правят курсове и за монтъорите от всички сервизи ЛАДА за работа със САМАНД-компютър. Има специален монтъор за "бързо действие", който при повикване отива веднага при колата, където и да се намира в България. Имаха идея при абонамент от 50лв (само!) той да може да дойде и прегледа колата в която и да е държава в Европа. Къде го има това?
А ако познаваш Саманда, това си е едно ПЕЖО и всеки един монтъор със средна интелигентност може да оправи възникналите проблеми.
Нека не забравяме, че ходовата част е копие 1:1 с Пежо 405, а двигател от 206,307 1,6сс, 16V. Моят двигател дори си е оригинален от Франция.
Истината е, че има какво да се желае и затова сме ние, да ги бутаме, да казваме истината, колкото и да ги боли и да отричат. Особенно ако нещо сгафят, веднага ще пиша. Форумът е място, където може да споделяме всичко. Надявам се да не е цензуриран. Ако усетя нещо такова, веднага ще го пиша по другите форуми, където участвам. Ще им преседне горчиво, обещавам Ви. _________________
|
|
 |
 |
marshal60
|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 11:07 am Заглавие: |
|
|
Няма къде да покарам, да тестовам Саманда. Дилара, който я продава на разклона, също не е карал колата и разправя глупости-колко била хубава. Всеки може да сложи малко лъскава пластмаса за красота.  _________________ Дали да си купя Саманд или Дачия? |
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 12:59 pm Заглавие: |
|
|
От всичките доводи само това е вярно. Имат един Саманд, от първата партида, който го разхождат по изложения за драив тест. Чистят го, мият го, лъскат го - той си е за показ. Но както другите компании, кола във всеки град - нямат.
Имаха идея, да изкупуват коли от системата BUY BACK или ако някой не може да си погаси лизинга, за кола до 50,000км, и ги предоставят на диларите, но какво стана-незнам.
Вярно е, че българинът е закърмен с девиза:
"ОКО да ВИДИ, РЪКА да ПИПНЕ!"
Достатъчно са ни лъгали през изминалите години.
Виждам, че си писал в тестовия блок "Дали да си купя Дачия или Саманд". Аз също минах по този път. Моят съвет към теб е да направиш драив тест на Дачия, но не на онази, която е на 2-3.000км, а на другата, която е дадена вече за служебна и е на 20-30.000км.
Защото новата кола е като всички нови невести - не си е показала кусурите! _________________
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 1:07 pm Заглавие: |
|
|
Помежду другото, аз съм от Царево. Ако си от Бургаско или ходиш към Бургас - свирни, ще направим едно кръгче, да видиш какво е Саманд на 27.000км. Вярно е, че само аз съм си го карал и пазил, но все пак ще имаш идея.
Радвам се, че най-после има и друг, който да пише във форума. Че то досега бях като лудите, сам си драскам.
Ако решиш да си вземеш Саманд, всяка информация, която имам ще ти я предоставя. _________________
|
|
 |
 |
marshal60
|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 4:32 pm Заглавие: |
|
|
Резервни части или прощавай Саманд. Тази тема си я пуснал ти, нали? Или това е табу тема? _________________ Дали да си купя Саманд или Дачия? |
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 5:12 pm Заглавие: |
|
|
Темата не е табу, наистина съм я изоставил. Не съм имал нужда досега за нещо и дано да нямам. Утре ще видя дали ще мога да хвана по телефона гл. мениджър на Саманд. Видял съм, че пише във форума от време на време. Очаквай отговора от тях.
Но аз какво мога да кажа по темата - всичко по шаси, окачване, ходова част е от Пежо 405, а двигателят е 1,6сс 16V от 206 и 307.
Проблема са ламарините и стъклата.
Не знам какво ще отговори, но за следващия сервиз ще ходя до Хасково (имам работа в Алианц, ще ги комбинирам). Че там ще искам визуално да проверя какво имат на склад. Ще пиша допълнително в темата "Резервни части или прощавай Саманд", както и тука ще отбележа резултата.
Пък ти питай дилара в твоя град (ако има), дали има ламарини и стъкла, ще сравним отговорите и прокоментираме. _________________
|
|
 |
 |
pnar
|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 6:42 am Заглавие: |
|
|
marshal60 добре е да обсъждаш една тема едва когата имаш достатъчно информация.Не искамда приемаш това като нападка,но ето малко разяснения от човека занимаващ се със Саманд.
1.Дилъри и сервизи имаме достатъчно.Механиците не само,че са виждали друго освен Лада,но и са едни от най-добрите в работата си.Естествено не пречи да има някоя и друга гнила ябълка сред тях.
Освен това наши механици бяха в Иран на обучение и завод който е на 19-то място в света по производство и с над 40 000 служители,да каже че нашите механици са отлични в работата си е за похвала.
2.Има къде да тестваш автомобила.Просто не си проучил въпроса и не си разбрал.В 15 града на България от май до септември имаше промоция на Саманд с представяне на 2 автомобила-единия за разглеждане, а другия test drive.В момента автомобила за test drive е в София.
3.Всички дилъри са карали Саманд.Ако сте попаднали на човек,който инцидентно е замествал продавач-консултанта в магазина-това е друг въпрос.
4.До сега сме нямали клиенти с кой знае какви проблеми.Да не говорим,че сме нямали такива с оплаквания.За това говорят и изключително добрите отношения и контакти с тях.Резервни части има,цените са достатъчно добри.
За автомобил с двигател на Пежо,системи Бош,разход 6.5 в градски условия и такава цена не мисля,че може да се иска повече |
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 2:33 pm Заглавие: |
|
|
Много лоша кола. Всичко си има. Никъде не мога да проявя творчество. Музиката като музика, не мога да дискутирам какво масло и филтри да сложа, те ми ги сменят директно в сервиза по гаранция, без да ме питат. Двигателяе е от Пежо и не дава дефект. Има си А/С, и парктроник, и халогенчета, компютъра ми говори, че не съм си сложил колана или забравил фаровете включени и всички екстри където другаде се доплащат или допълнително се монтират. И се коментират по форуми и сбирки на компании. Кой какво сложил, как го направил, какви луди пари по майстори дал. И още по-лошо, нищо не се разваля. Аз стоя и не мога да взема отношение.
Откровено тази кола не е за мене. Аз обичам да се занимавам с нея, да я псувам, да се ровя в двигателя, я клапани, я нещо да пипам. Да ходя по магазините и да търся качествени части. А тук всичко имат в склада, дори и това удоволствие ми е отнето. Къде е тръпката Ви питам?. За какво съм си купил толкова много инструменти?Кога ще мине тази гаранция от 100.000км или три години? Ами ако продължи така и след това?
Единственото, за което се хванах, е че няма теглич. Но и него поръчах. И още едно нещо - за да ти сменят маслото-махат целият брониран предпазен щит под двигателя и работят двама души. Но и на това му намерих цаката-при следващото сваляне ще разпробия отвор за пробката. Купих си свредла и дрелката сложих в багажника. Как не са се сетили механиците за това в Хасково?Сигурно и те като мене са мазохисти.
И така, ако искате да бъдете в безизходица като мене-купете си Саманд. Но аз повече никога. Дори не мога да излъжа жената,че ми ремонтират колата и чакам в сервиза.Няма как да повярва на това.  _________________
|
|
 |
 |
samand Site Admin

|
Пуснато на: Чет Дек 13, 2007 11:02 am Заглавие: |
|
|
| kiril_bulgaria написа: | Много лоша кола. Всичко си има. Никъде не мога да проявя творчество. Музиката като музика, не мога да дискутирам какво масло и филтри да сложа, те ми ги сменят директно в сервиза по гаранция, без да ме питат. Двигателяе е от Пежо и не дава дефект. Има си А/С, и парктроник, и халогенчета, компютъра ми говори, че не съм си сложил колана или забравил фаровете включени и всички екстри където другаде се доплащат или допълнително се монтират. И се коментират по форуми и сбирки на компании. Кой какво сложил, как го направил, какви луди пари по майстори дал. И още по-лошо, нищо не се разваля. Аз стоя и не мога да взема отношение.
Откровено тази кола не е за мене. Аз обичам да се занимавам с нея, да я псувам, да се ровя в двигателя, я клапани, я нещо да пипам. Да ходя по магазините и да търся качествени части. А тук всичко имат в склада, дори и това удоволствие ми е отнето. Къде е тръпката Ви питам?. За какво съм си купил толкова много инструменти?Кога ще мине тази гаранция от 100.000км или три години? Ами ако продължи така и след това?
Единственото, за което се хванах, е че няма теглич. Но и него поръчах. И още едно нещо - за да ти сменят маслото-махат целият брониран предпазен щит под двигателя и работят двама души. Но и на това му намерих цаката-при следващото сваляне ще разпробия отвор за пробката. Купих си свредла и дрелката сложих в багажника. Как не са се сетили механиците за това в Хасково?Сигурно и те като мене са мазохисти.
И така, ако искате да бъдете в безизходица като мене-купете си Саманд. Но аз повече никога. Дори не мога да излъжа жената,че ми ремонтират колата и чакам в сервиза.Няма как да повярва на това.  |
Нямам думи да кажа  _________________ Flash Online Games | Безплатни Малки Обяви | Efe Properties |
|
|
 |
 |
pnar
|
Пуснато на: Пет Дек 14, 2007 8:21 am Заглавие: |
|
|
И Саманд автомобилите се правят хора,както всички други марки.Въпроса е от какви хора?
Знаете ли,че завод IKCO,който произвежда Саманд е един от най-модерните в света?И един от най-скъпоструващите?
Е с добра техните,защо да не се произведе добър автомобил? |
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 8:27 am Заглавие: |
|
|
Интерестно ми е дали има такси Саманд? Защото за мене, тя е идеалната кола за тази работа, особено, ама особено за дълги разтояния. Като велик пътешественик е. Аз, за една година имам 30.000км., като съм я ползвал само шест месец.Другите шест месеца е стояла в гаража и пиша всичко, каквото видя. Но аз я пазя, километрите съм ги минал само по хубави пътища и магистрали. Друго си е, когато се кара на двойна езда. Но въпреки всичко, ако имаше нещо, досега щеше да си покаже ината.
Значи една такава кола, използвана по черноморието за такси на чужденци, с договор с някой хотел ще смъкне парата. Или за шопинг тур до Турция, ако някой знае турски език да им бъде като гид. Имам наблюдения, два пъти германците през лятото са ме молили за такава услуга до Истамбул, но не е за мене. Нито града познавам, нито язика. Цената, която предлагаха беше на километър 0,50Е (1лв), като поемат и мойте разходи-храна, хотел, паркинг и т.н. Не знам дали е добра, но км са над 700, от Царево като се тръгне. Пък и като те научат, бизнеса тръгва. _________________
|
|
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|