Samand Club Форуми Samand Club
FORUM

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Замислям да си купя Саманд

Създайте нова тема   Напишете отговор    Samand Club Форуми -> ОСНОВЕН ФОРУМ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
leo1

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Сря Яну 16, 2008 3:05 pm    Заглавие: Замислям да си купя Саманд Отговорете с цитат

Здравейте колеги!
Днес бях в НАР Хасково и останах прятно изненадан от кончето(между другото май колегата от Царево беше по същото време)
Въпросът който е ме тревожи е продиктуван от т.нар.разбирачи и баш майстори а именно че ходовата част която е на пежо 405 не била от най здравите.
Моля дайте акъл и да ходя да я грабвам.
Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kiril_bulgaria

Местожителство: лято в Царево, зима на парно в Бургас

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 1:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи колата има 100 000км гаранция или три години. Имат резервните части. Сигурно съм бил аз, защото оставих Саманда да се продава по системата BAY BACK. Виж защо го продавам, писал съм във форума на продава. Ако не бях доволен, щях ли отново да си поръчвам Саманд?

Бивш първи коневладелец в България!
http://tzarevo-hotel.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
leo1

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега сега Самант с кожен салон ли ще взимаш и да ми кажеш ако знаеш имали други модели освен изложеното в хасково?
Върнете се в началото
pnar

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 4:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не съм от най-големите разбирачи,но скоро писах задание за завода производител на Саманд-Иран Ходро.
Та в хода на работата ми попаднах на много материали.
И там се споменаваше,че ходовата част на 405 е била едно от най-хубавите неща на автомобила.Дори при конструирането на Саманд е бил променен дизайна,но не и ходовата част.
Все пак комфорта на френските автомобили,мекото им возене и качество не са от вчераSmile
Та не разбирам много,но това съм чела на няколко местаSmile
Върнете се в началото
kiril_bulgaria

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 6:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лео, говорил съм с Иранците, обещаха, ще видим какво ще стане и за колко пари ще се спогодим. За кога ще стане-незнам. Но аз мога да чакам и година, на 20.01 заминавам за Нигерия. Оставил съм пълномощно на НАР за продажбата. Други модели не се предлагат в момента на международният пазар. Това са само САМАНД LX и LX+. Виж линка:
http://samand-bg.com/
А Пежо 405 са хубави автомобили. Виж някой собственик на 405, питай го за возия и проблеми. Недей забравя, че нашият двигател е 1,6 16V 110 к.с. Същият двигател го монтират на Пежо 307. Ще купиш нещо изпитано във времето с нова дреха. Няма да съжаляваш.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kiril_bulgaria

МнениеПуснато на: Пет Яну 18, 2008 7:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Лео, най-после някой да се интерисува от конкретна информация.
И така, по данни по другите форуми:
1. Теста на амортисъорите е 10лв. в D&N Люлин. Слагат ти колата на стенда и след минута получаваш резултата в компютърна графика и нагледна таблица. Веднага се вижда състоянието. Така гаранционните сервизи не могат да кажат, че си измисляме дефекти. С тази табличка и графика отиваш в сервиза на НАР. Пред фактите и боговете мълчат!
2. Цени на амортисъори - около 60-70лв/бр, стандартни.
виж линка за Пежо амортисъори, гледай на 405:
http://www.kanex.bg/shop/6b09961ec05b3bc0f2411d6e17f65b44/modp/nachalo/leki/amortisiori/zadni-masleni-amortisiori/PEUGEOT&ln=bg

В дир.бг има и информация декември 2007 за цените на монтаж. Нарочно не пиша сервиза, който наистина е голям и известен, за да не бъда обвинен в реклама:
Цитат:
"???????? сервиз предлага, внася и монтира с гаранция ,амортисьори за всички марки леки автомобили, в четири сервиза на четири различни места в София.
Работим с марките "Монро", "Закс", "Билщейн", "Щарман", "Алко","Де карбон" и др....
Цените са 10 лева за монтаж на обикновен амортисьор
15 лева за монтаж на макферсони.
Цените на амортисори са от 45 до 90лв за Пежо 405.
Извършваме доставки в цялата страна!"
Нека това да ти е като информация, да не те лъжат за цени.

Но недей забравя, че имаш 100.000км гаранция на колата. Също така може да си купиш след гаранционният период оригинални от магазина на НАР. на перифенциални цени. Защото иначе всички с 405 ще се юрнат да купуват от този магазин.

Върнете се в началото
leo1

МнениеПуснато на: Пет Яну 18, 2008 8:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Ви за информацията!
Кирил,попитах те за моделите на Саманд защото,когато оглеждах в магазина ми направи впечатление че е исписано на багажника отляво Саманд а от дясно не Лх или ЛХ+ на друг надпис и на излизане разгледах твоя автомобил ЛХ+ ако не се лъжа и ми направи впечатление малка разлика и в предната решетка.
Отзад не обърнах внимание на надписа ти.
Дали вътре в салона не са други модели или просто няккъв надпис е добавен.?
Поздрави 1
И успех в Африка да не те изядат черните Razz
Върнете се в началото
kiril_bulgaria

МнениеПуснато на: Пет Яну 18, 2008 9:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи хубаво е да се ползва и малко български тарикатлък. Притежателите на Пежо го правят с успех.
Един месец или 2000 км преди да ти свърши гаранцията минавай колата на стенд и по този начин може за последно да ти сменят амортисорите без пари. А при нашите пътища само това е повредата, която може да очакваш.
А за по-сигурно, (сигурен съм, че 10лв. не те бъркат), преди всеки гаранционен сервиз на 10.000км, минавай колата на стенд. При най-малкото отклонение - да сменят амортисорите по гаранция. Иранците плащат, а не вносителя.

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Samand Club Форуми -> ОСНОВЕН ФОРУМ Часовете са според зоната GMT
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети