|
Samand Club FORUM
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kiril_bulgaria

Регистриран на: 28 Юни 2007 Мнения: 102 Местожителство: лято в Царево, зима на парно в Бургас
|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2007 11:52 am Заглавие: Вносителите имат ли опция BUY BACK |
|
|
Някой знае ли, дали вносителите са договорили с Иран опцията Bay Back?
Значи варианта е такъв. Пришпорвам си аз кончето около 5 год, изминавам около 100.000км. През това време иранците не спят-правят нов модел. Е, точно този модел го харесвам и искам да заменя старата кранта с ново жребче със доплащане?
От СФА полученият отговор е това:
Условия, на които трябва да отговаря Вашият автомобил Peugeot, за да се възползвате от системата Buy-back:
"Възраст" не повече от 5 години;
Пробег: максимум 200 000 км;
Закупен от София Франс Ауто
Заявявате желанието си за смяна на Вашия автомобил Peugeot. Възможно е това да бъде и все още неизплатен лизингов автомобил;
Прави му се предварителна оценка, която дава ориентир за изкупната цена;
Точното експертно оценяване се извършва при огледа на автомобила и се базира на възрастта, пробега и общото техническо състояние, което се извършва в Център Peugeot; Оценката е съобразена със стандартите на Peugeot и пазара на употребявани автомобили в България;
Формирането на изкупна цена на Вашия употребяван автомобил става до 3 дни;
Сумата, на която е оценен Вашият автомобил, директно се пренасочва за новия Ви избор;
Продажбата на Вашия и покупката на нов автомобил става едновременно.
Значи принципно е логично да я изкупят колата на пазарна цена или на малко по висока с цел да ти продадат новата защото след време пак ще направиш същото и кръгът се завърта - завода работи има рециклиране, продажби и всички са доволни.
В нормалните страни това се прави с цел осигуряване на трайни клиенти.
Имаше и друг вариант - по желание може да си смениш само двигателя, който купуваш на базисна цена, като смяната се извършва безплатно. Старият двигател за дребна сума се връща за рециклиране в Иран. Използва се транспорта, който докарва колите в БГ.
При двойната езда при такситата, купето е запазено (подцинковано, 12год. гаранция за корозия) но двигателя се амортизира. Това ше бъде много атрактивно за тях.
Да, въпрос на организация и управление на компанията, както и договорки с Иран.
И така, някой знае ли как е решен този въпрос за конете? _________________
Бивш първи коневладелец в България!
http://tzarevo-hotel.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
 |
pnar
|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 1:07 pm Заглавие: |
|
|
| За съжаление опцията BUY BACK все още не се прилага при Саманд.Единствената причина е,че марката е все още нова и се работи върху разработването и промоцирането на името Саманд.Може би след година-две тази опция ще е достъпна за нашите клиенти |
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

Регистриран на: 28 Юни 2007 Мнения: 102 Местожителство: лято в Царево, зима на парно в Бургас
|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 2:47 pm Заглавие: |
|
|
Значи, докато бяха тука иранците успях да се уговоря, че ако искам Саманд с кожен салон (видях го на снимка) мога да си го поръчам. И понеже са единични бройки, цената е ...си @бало мамата. Но говорих с жената и тя се съгласи да си направя кефа за 50годишнината. Сигурно ще бъде и последната кола, която ще имам. Говорих и с Хасково, няма да Ви казвам епитетите от рода на Луд и т.н. Но най-важното е че постигнах следната уговорка:
Те се ангажират също да я предлагат по системата BAY BACK. Продажбата става при тях, като купувача брои парите на тях, а те ми дават само входящ ордер за новата кола.
Е, това не е чистата система BAY BACK, доста побългарена, ще видим дали ще заработи. _________________
|
|
 |
 |
pnar
|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2007 7:03 am Заглавие: |
|
|
Значи уговорките с иранците са си останали записани в тефтерите А тефтерите им са останали в служебния Саманд Но ще им бъде напомнено |
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2007 8:26 am Заглавие: |
|
|
Надявам се иранците да не са търчи-лъжи, защото иначе защо ще я продавам да губя пари? И то не малко? Че то кончето ми е хубаво,истински ат, и цвета е разкошен и всичко по нея си харесвам. Но ще си начеша крастата, такъв съм си. И ако не бях доволен от колата и марката, щях ли да купувам същият модел и от същите вносители пак същата кола? _________________
|
|
 |
 |
pnar
|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2007 11:41 am Заглавие: |
|
|
| Основно правило в маркетинга е фирмата да удовлетвори клиента по всякакъв начин.Но за мен правилото е друго:"Приятно е да работиш с приятни клиенти.За коректен клиент е много лесно да направиш най-доброто" |
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 2:25 pm Заглавие: |
|
|
Ако някой се интерисува от това предложение, да прочете какво съм писал на ПРОДАВА, а също така и за състоянието на колата в СЕРВИЗИ, ТО-1.2.3. Там редовно описвам всички дефекти, нали съм първи коневладелец, пък и то само аз си пиша тук. _________________
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 8:05 pm Заглавие: |
|
|
Защо е направена системата BUY BACK? Ами всички да печелят. Как ли?
1. Купувачът-купува автомобил с история, с продължаваща гаранция, поддържан, на ниска цена.
2. Продавачът-има възможност да купи друг автомобил, от същия производител и вносител.
3. Вносителят-ще може да продаде един нов автомобил повече и да си вземе комисионната, както и комисионната от влагането на резервни части и гаранционни сервизи.
4. Заводът-произвежда един автомобил повече, и в бъдеще повече резервни части.
И всички би трябвало да печелят. Само не мога да разбера, след като съм намалил отново цената на 17.000лв,с включено пълно автокаско(1000лв), което означава че я продавам за 16.000, по-ниско дори и от цената на руска ЛАДА, моят Саманд, който си е едно Иранско ПЕЖО, не може да се продаде. Къде е грешката?
Виж тук:http://www.samandclub.com/
в часта ПРОДАВА _________________
|
|
 |
 |
kiril_bulgaria

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 7:34 pm Заглавие: |
|
|
Колата е продадена.
Но разбрах къде е грешката. Колите, които се продават по системата BUY BACK трябва да се оставят в паркинга при диларите, в градовете, където са купени. Така няма да се сменя и регистрационният номер, защото е от същият град. След като оставих колата в двора на Хасково, хората имаха възможност да видят какво им се предлага, да оценят колата. След няколко дни кончето отиди при нов стопанин. Да му е честито.
Проверих, как е в Пежо - Бургас. Там също ги оставят на паркинга пред магазина. Диларите не носят НИКЪКВА отговорност, ако нещо се случи с колата. Собственика подписва декларация. _________________
|
|
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|